INTERIEUR •

werkwijze

NOW.A Interiors is een concept dat naadloos aansluit bij onze Design Studio, dit is hét moment dat architectuur en interieur met elkaar verbonden worden. Een zoektocht naar ruimte waarbij het lijnenspel, licht, kleur en materiaal op elkaar worden afgestemd en samen zorgen voor het maximale resultaat.

We maken interieurontwerpen van volledige projecten of enkele ruimtes zoals keukens en badkamers. Hierbij verdiepen we ons in het creëren van een nieuwe lay-out en zoeken we rust en verfijning in kleuren en materiaalgebruik. Daarnaast begeleiden we het project van het ontwerp tot uitvoering. Deze aspecten zijn verdeeld in verschillende fases >>

“CREATIEVE ZOEKTOCHT NAAR EENHEID EN BALANS” •

FASE 02 • DE VERFIJNING

Met kleuren, materialen en meubelen wordt het concept ontwerp verfijnd en uitgewerkt. Hierbij is het doel om rust en harmonie te creëren waarbij in verschillende ruimtes een spanning wordt opgezocht om te blijven verrassen. We zullen alle kleuren aanpassen in de [3D] tekeningen en maken daarnaast gebruik van een [digitaal] moodboard. Op deze manier beleef je de totale sfeer van de ruimte en wordt het ontwerp concreet.

FASE 01 • HET FUNDAMENT

Naar aanleiding van het oriënterende en vrijblijvende gesprek starten we het ontwerpproces met het fundament, het concept ontwerp. De reeds besproken wensen en eisen vormen een basis voor deze fase. Het concept ontwerp wordt uitgevoerd door middel van inspirerende lay-out tekeningen zoals plattegronden en aanzichten in 2D en 3D. Waar nodig zal het ontwerp na de eerste presentatie worden aangepast zodat we het ontwerpproces voort zetten met fase 02, de verfijning.

FASE 03 • DE BELEVING VAN LICHT

Met de verlichting wordt de gewenste sfeer van de ruimte extra benadrukt. Belangrijk is om de juiste balans te vinden tussen esthetiek, functie en de kwaliteit van licht. Naast de uitstraling van armaturen moeten deze ook voldoen aan de functie van de ruimte. Hierbij maken we onderscheid tussen basisverlichting, sfeerverlichting en werkverlichting. Met het conceptontwerp als uitgangspunt maken we 2D tekeningen van het verlichtingsplan en de daarbij geadviseerde spots en overige armaturen.

FASE 04 • OOG VOOR DETAIL

Nadat de basis van het ontwerp concreet is geworden zetten we in deze fase de puntjes op de ’i’ in
maatwerk en detaillering. We maken definitieve tekeningen van de ontwerpen geschikt voor aannemer, meubelmaker en/of installateur.

”BALANS IN ESTHETIEK & FUNCTIE” •

FASE 05 • UITBESTEDING

We berekenen het benodigde budget voor de realisatie van het ontwerp, hiervoor bezoeken we diverse partijen en vragen we verschillende offertes aan op basis van het voorgestelde ontwerp. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aannemers, vloeren, maatwerk, badkamers en keukens.

FASE 06 • ONTZORGEN

Tijdens de uitvoering van het ontwerp [het bouwproces] kunnen wij u als opdrachtgever bijstaan en adviseren. Hierdoor kunnen we onvoorziene problemen glad strijken en de esthetische kwaliteit bewaken.

Geinteresseerd? •

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Wij nodigen u van harte uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. U kunt zowel telefonisch als via de email met ons in contact komen.