ARCHITECTUUR •

WERKWIJZE

NOW.A Design Studio staat voor het creëren van kwalitatief hoogwaardige, eigentijdse en heldere leefomgevingen welke worden gekenmerkt door bijzondere zichtlijnen en het optimaal gebruik van (dag)licht. Als ontwerpstudio vinden wij het belangrijk om onze opdrachtgevers te leren kennen. Zo komen wij te weten wat het eindgebruik zal worden en wat de persoonlijke wensen zijn.

Of het nu om een nieuwbouwproject of een verbouwing gaat, wij begeleiden het project van ontwerp tot de uitvoering. Deze aspecten zijn verdeeld in verschillende fases >>

“CREATIEVE ZOEKTOCHT NAAR EENHEID EN BALANS” •

FASE 02 • DE VERFIJNING

Na goedkeuring van het schetsontwerp zal het plan verder worden uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Plattegronden, principe doorsnedes en bijbehorende gevelaanzichten zullen verder worden uitgewerkt en voorzien van maatvoering. Hierbij wordt er ook een voorstel gedaan voor de materialisatie. We zullen alle materialen verwerken in de (3D) tekeningen en maken daarnaast ook gebruik van referentie afbeeldingen. Op deze manier beleeft u de totale sfeer van het project en wordt het ontwerp definitief.

FASE 01 • HET FUNDAMENT

Na het eerste kennismakingsgesprek hebben wij een goed startpunt voor het eerste ontwerp. Op basis van de mogelijkheden, regelgeving en uw wensen ontwerpen wij een eerste concept, het schetsontwerp. Deze fase bestaat uit de schetsmatige presentatie van de eerste plattegronden, gevelimpressies en een eventueel 3D-model.

Waar nodig zal het ontwerp na de eerste presentatie worden aangepast zodat we het ontwerpproces voortzetten met fase 02, de verfijning.

FASE 03 • TECHNISCHE UITWERKING

Met de technische uitwerking wordt het ontwerp door middel van plattegronden, gevelaanzichten en doorsnedes tot in detail uitgetekend. Het ontwerp wordt verder technisch uitgewerkt ten behoeve van de vergunningsaanvraag, diverse verplichte berekeningen en offertes van aannemers.

Materiaalontmoetingen en –aansluitingen worden uitgewerkt, een principe opzet van de constructie, alsmede de opzet van de technische installaties.

FASE 04 • BOUWAANVRAAG

Wij kunnen voor u (indien vergunning plichtig) de bouwaanvraag indienen bij de gemeente. Wij verzorgen dan het contact met de gemeente en de eventuele aanvullende informatie voor de vergunning.

“VAN SCHETSONTWERP NAAR WERKELIJKHEID” •

FASE 05 • BESTEK

De ‘bestekfase’ bestaat uit het administratieve en juridische deel, gebaseerd op de voorgaande fases. Het bestek is het fundament voor het contract met de aannemer. In het bestek wordt het ontwerp tot in detail omschreven.

Tijdens de aanbesteding vragen wij offertes voor u aan bij partijen waar u graag zelf mee werkt of door ons zijn voorgesteld. Wij zullen de offertes vergelijken en adviseren in de keuze voor de aannemer.

FASE 06 • ONTZORGEN

Na het proces van creativiteit, vergunningen en de keuze voor een geschikte aannemer, kan de bouw beginnen. Wij kunnen u ontzorgen tijdens het bouwproces met eventuele (esthetische) bouwbegeleiding en het maken van de werktekeningen. Hierdoor zullen wij zorgdragen voor contact met de aannemer en voor vragen en oplossingen tijdens de bouw. We adviseren en begeleiden u gedurende de bouw totdat het project klaar is.

Wij nemen uw zorgen uit handen.

Geinteresseerd? •

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Wij nodigen u van harte uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. U kunt zowel telefonisch als via de email met ons in contact komen.