WONEN OP HET WATER
ARCHITECTUUR

Subtiel wonen op het water, dat is wat deze drie woonarken uitstralen in hun omgeving. Gelegen aan de prachtige wateren van de Westeinder Plassen. Modern en strak, maar wel warm en geborgen.

“HET ULTIEME GEVOEL VAN VRIJHEID”
EENHEID EN VERSCHEIDENHEID

In het verlengde van elkaar zijn drie woonarken gerealiseerd. Met het rijke uitzicht over de verschillende wateren, omgeven door bootjes en eilanden waren licht en zicht belangrijke aspecten in het ontwerp.

Waar de arken enerzijds een eenheid uitstralen, kan anderzijds iedere ark een eigen aangezicht krijgen. De houten shutters zijn individueel, per ark, te positioneren via een schuifsysteem. Op deze manier kunnen alle drie de arken hun eigen uitstraling en identiteit creëren.

“GEBORGEN IN DE OMGEVING”
“DE BELEVING VAN LICHT EN ZICHT"

Vanwege de unieke ligging van de arken zijn licht en zicht belangrijke thema’s. Veel glas was daarom wenselijk . Dit resulteerde in een volledig te openen glazen pui. Binnen en buiten worden hierdoor letterlijk met elkaar verbonden. Bijzonder aan dit project is dat de tuinen van de arken ook zijn ontworpen door onze ontwerpstudio. Met de keuze voor veel natuurlijke planten gaat het ontwerp mee in zijn omgeving.

DEEL DIT PROJECT