MODERNE VILLA AAN HET WATER •
ARCHITECTUUR & INTERIEUR

Op het terrein van een voormalige jachthaven in Aalsmeer staat tegenwoordig een prachtige woonvilla. Gekenmerkt door het strakke lijnenspel, de rietenkap en de donkere bakstenen gevel is de villa een ware parel in zijn omgeving. Met respect voor de locatie en historie heeft de villa een geborgen sfeer; een moderne uitstraling met landelijke elementen. Omringd door veel groen en de waterrijke omgeving waant men zich in Zuid-Europese sferen.

“WONEN IN ZUID-EUROPESE SFEREN” •
MODERNE ELEGANTIE

De villa staat evenwijdig aan de weg gesitueerd, met dwars erop een duidelijk herkenbare kopgevel gekenmerkt door strakke lijnen die doorlopen in de dakkapel en de luifel bij de voordeur. De luifel boven de voordeur vormt een verbinding met de rechterzijde van de woning woning en leidt men op een natuurlijke manier naar de entree van de villa. In combinatie met de kleuren en materialen van de kopgevel ontstaat er een duidelijke entreepartij met veel elegantie. De combinatie van de donkere bakstenen gevel, uitgevoerd in een langwerpig formaat van Petersen Tegl, samen met de bietenkap en de donkere accenten zorgen voor een moderne villa met landelijke elementen.

“RIANT WONEN AAN HET WATER” •
“GROOTS BUITENLEVEN” •
VERBINDING MET BUITEN

Aan de achterzijde van de woning opent de villa zich naar de omgeving. De grote glazen puien, die volledig te openen zijn, zorgen voor een directe relatie tussen het binnen en buitenleven. Hierdoor is er direct zicht op de waterrijke omgeving en de prachtige tuin met het verdiepte zwembad, dwars gepositioneerd ten opzichte van het hoofdhuis. Hierdoor wordt de weidse omgeving nog sterker ervaren.

Het strakke lijnenspel en de uitstraling van de voorzijde van de villa wordt aan de achterzijde doorgezet. De veranda met zijn donkere lijnenspel zorgt voor een riante onderbreking van het aangezicht en is de subtiele overgang tussen binnen en buiten. Op een deel van het dak van deze veranda is het inpandige balkon van de master slaapkamer ontworpen. Deze ruimte ligt onder een met riet bedekte puntdak, gekenmerkt door het houten spant die de vorm van het dak volgt. Om ook vanaf dit niveau mee te gaan in de natuurlijke omgeving, is het dak van de aangrenzende veranda met sedum bedekt.

Behalve de glazen puien zorgen ook de verschillende zichtlijnen voor een relatie tussen binnen en buiten. Zodra men de villa binnenloopt via de entree aan de voorzijde van de woning, kijkt men via de glazen, stalen taatsdeuren door de glazen pui naar de tuin en het water. Deze zichtlijnen zijn ook terug te zien in de aangrenzende living en keuken. Op deze manier behoudt men altijd de relatie met het grootste buitenleven.

“STRAK LIJNENSPEL” •
EENHEID IN EENVOUD

Op meerdere plekken in de tuin komen de elementen van het ontwerp van de villa terug, zoals in het boothuis en de beide bijgebouwen bij het zwembad. Het boothuis is in dezelfde karakteristieken als het hoofdhuis ontworpen, een rieten puntdak, de donkere bakstenen gevel en de donkere houten elementen samen met de glazen schuifpui. Hierdoor gaat het boothuis mee in het ontwerp van het gehele perceel.

De twee losse bijgebouwen bij het zwembad zijn beide uitgevoerd in hetzelfde donkere baksteen als het hoofdhuis, onderling met elkaar verbonden door het open houten shutter dak. In dezelfde zichtlijn staat aan de andere zijde van het zwembad eenzelfde houten shutter frame, waardoor een interessante samenwerking ontstaat tussen het strakke lijnenspel en de zichtlijnen. In de bijgebouwen bij het zwembad zijn het toilet en doucheruimte gepositioneerd.

“LICHT EN INTIEM” •
LUXE BINNENLEVEN

Niet alleen het exterieur is van een hoog luxe niveau, ook het interieur gaat hierin mee. Bij binnenkomst van de villa wordt de aandacht al direct getrokken naar de metershoge nok van de kopgevel, voorzien van een zo’n dertig hangende lampen van doorzichtig, antraciet en koperkleurig glaswerk. Overdag zorgt dit voor een interessant en riant spel van naar binnenvallend licht via de hoge ramen in de kopgevel. Het zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Vanuit de entree is een directe zichtlijn naar de woonkamer en de aangrenzende veranda en tuin. De glazen, stalen taatsdeuren zorgen voor een open gevoel, waarbij de verschillende ruimtes toch van elkaar gescheiden kunnen worden. Daarnaast biedt de entree direct toegang tot de keuken, de eerste verdieping en de kelder.

In het gehele interieur komen bepaalde elementen terug in het ontwerp. Zo zijn de handgrepen van de taatsdeuren en de maatwerkkasten speciaal ontworpen voor deze villa en terug te zien in de gehele woning, inclusief trapleuning. De combinatie van de licht eikenvloer, afgewisseld met de lichte tegels die overgaan in de tegels van de veranda, en de lichte zand- en grijstinten in het meubilair zorgen voor een aangename sfeer. De keuken wordt gekenmerkt door het donkere, marmeren kookeiland. Doordat zowel de keuken als de living zijn omsloten door een grote glazen pui die geheel te openen zijn, voelt het aangrenzende terras aan als het verlengde van beide ruimtes.

DEEL DIT PROJECT
Share on pinterest
Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email