Moderne twist •
Architectuur & Interieur

Aan een karakteristieke, open en ruim opgezette laan, met aan weerszijden traditioneel vormgegeven woningen op ruime percelen, staat de woning van een Aalsmeerse familie. Een fantastisch mooie plek, waar de familie wel wat ruimte mist. Een interessant project voor ons omdat de straat onderdeel is van het beschermde dorpsgezicht in Aalsmeer.

“Een aanbouw die verbindt” •
Weloverwogen

De bestaande woning is klassiek van opzet en stamt uit 1928. Veel donkere gevelstenen, rode dakpannen en klassieke houten kozijnen.

Binnen dit ontwerp is gekozen voor een moderne uitbouw met een verwijzing naar de historische kwekersschuurtjes uit die tijd. Vanuit de passie voor (dag)licht en lijnenspel, is een bijzondere aanbouw ontworpen. De combinatie van materialen, verschillende zichtlijnen en het spel van licht, maken de gehele uitbouw tot een fraai en verrassend ontwerp.

” Een elegante verbinding die ruimte creëert ” •
” Heden ontmoet verleden ” •

De uitbouw is gerealiseerd aan de achterzijde van de woning, georiënteerd naar de tuin en op de zon. De houten, staande, gevelbekleding met zijn zwarte kleur verwijst op een subtiele manier naar de historische kwekersschuurtjes in Aalsmeer.

Wat het ontwerp zo bijzonder maakt zijn de verschillende zichtlijnen per ruimte die verrassende en interessante zichten creëren tussen binnen en buiten. Het dak, met zijn open structuur, zorgt voor openheid maar tegelijkertijd ook voor een geborgen sfeer.

DEEL DIT PROJECT
Share on pinterest
Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email