IMPOSANTE VILLA IN WATERRIJKE OMGEVING •
ARCHITECTUUR & INTERIEUR

Voorheen was dit perceel bebouwd met oude tuinbouwkassen, tegenwoordig staat hier deze imposante woonvilla. Gelegen in een waterrijke omgeving, is deze villa een herkenning in zijn omgeving. Aan de voorzijde toont de villa zich als een ingetogen, chique aangezicht, waar de achterzijde zich opent in alle glorie en grootsheid. Een imposante villa met weidse uitzicht over het water.

“ROYALE, RIETGEDEKTE VILLA” •
MODERNE TWIST

Het vooraanzicht toont een ingetogen, maar chique aangezicht. De combinatie van het doorlopende, rietgedekte dak met de stucwerk gevels en de donker houten gevelaccenten maken deze uitstraling. De symmetrisch vormgegeven voorgevel wordt benadrukt door de strakke lijnen van het rietendak, in combinatie met de glazen puien aan beide zijden van de voordeur. De grote, donkere dubbele voordeur samen met de grote glazen gevel zorgt voor een groots entree. De verticale, gemetselde penanten accentueren de hoogte van het woonhuis.

De voorzijde heeft een prachtig uitzicht over de aangrenzende vaart. De glazen puien aan de voorzijde van de woning zorgen voor een directe relatie tussen binnen en buiten. De fraai vormgegeven voortuin zorgt voor een interessante overgangsruimte tussen de vaart en het perceel. Het ontwerp van de tuin toont modern met zijn keramische tegels met betonlook en de verschillende soorten beplanting. Om het perceel af te sluiten van de openbare omgeving, is een speciaal ontworpen hekwerk geplaatst, uitgevoerd in dezelfde donkere tinten en indeling zoals de houten elementen in de gevels.

“RIANT WONEN AAN HET WATER” •
BINNEN IS BUITEN

Waar de voorzijde van de woonvilla een ingetogen karakter heeft, opent de achterzijde van de villa zich in alle glorie en grootsheid.  De grote glazen puien, die volledig te openen zijn, zorgen voor een directe relatie tussen de woonvilla en de aangrenzende tuin en het water.

Het strakke lijnenspel en de uitstraling van de voorzijde van de villa wordt aan de achterzijde doorgezet in kleur en materialisatie. De veranda met zijn lichte belijning zorgt voor een riante onderbreking van het grootse aangezicht en is de subtiele overgang tussen binnen en buiten. De veranda bevat een loungehoek, aansluitend op de keuken en de living. Haaks op deze veranda is in dezelfde stijl een veranda situeert met plek voor een buitenkeuken, badkamer, loungehoek en een jacuzzi. Aansluitend op deze veranda is een boothuis ontworpen. Waar het dak en de gevels van dit boothuis meegaan in de vorm, kleuren en materialen van het hoofdhuis, is hier ook een architectonisch hoogstandje geplaatst. Om mee te gaan in de zichtlijnen op het gehele perceel, is een deel van het boothuis uitgevoerd in een gevel van glazen bakstenen.

Behalve de verschillende veranda’s, gecombineerd met de glazen puien, zorgen ook de verschillende zichtlijnen voor een relatie tussen binnen en buiten. Zodra men de villa binnenloopt via de grootse entree aan de voorzijde van de woning, kijkt men door de glazen pui naar de diepe achtertuin en het aangrenzende water, begeleid door de vlonder en het aangrenzende verlaagde terras. Deze zichtlijnen zijn ook terug te zien in de aangrenzende living en keuken. Op deze manier behoudt men altijd de relatie met het riante buitenleven.

“GROOTS EN GEBORGEN” •
VERRASSENDE ZICHTLIJNEN

Waar het exterieur van de villa al van hoog niveau is, gaat het interieur hier in mee. Bij aankomst van de villa betreed men, via de modern aangelegde voortuin, het woonhuis. Via de grootse, dubbele voordeur ontstaat er direct een verbluffende sfeer. Een imposante, lichte entree vormgegeven door een dubbele hoogte, een fraai vormgegeven trap en een schitterende kroonluchter. Het zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Vanuit deze entree kijkt men onder de balustrade, die aan beide zijden via een met leer beklede trap te bereiken is, met een lange zichtlijn naar de aangrenzende veranda, tuin en water. Deze zichtlijn wordt verrassend onderbroken door een groot kunstwerk in de vorm van een bronzen stierenkop in het midden van de zichtlijn. Daarnaast biedt deze entree-ruimte direct toegang tot de woonkeuken, de living, de bovenste twee verdiepingen en de kelder.

In het gehele interieur komen bepaalde elementen terug in het ontwerp. De combinatie van de eikenhouten Hongaarse puntvloer, afgewisseld met de lichte tegels die overgaan in de tegels van buiten zorgen voor eenvoud in de woning. Daarnaast zorgen de plafondhoge glazen deuren met gepoedercoate stijlen en grepen voor een luxe sfeer.

“WARMTE EN LUXE” •
CHIQUE EN COMFORTABEL

Vanuit de entree is zowel de living als de woonkeuken direct te bereiken. Beide ruimtes worden gekenmerkt door de warme en luxe uitstraling, met lichte kleurstellingen en warme aardetinten. In de luxe TV-kamer staat een comfortabele loungehoek die zicht biedt op de met leer beklede tv-wand. Verder is in de living een gashaard gepositioneerd, vormgegeven door natuursteen. Om de gashaard heen is een kastenwand geplaatst van hetzelfde strakke, donkere eikenhout met bronzen detaillering verdiept erin gemonteerd. Vanuit deze living is een directe relatie met de aangrenzende veranda en tuin middels een volledig te openen glazen schuifpui.

Aan de andere zijde van de entree bevindt zich de woonkeuken. De langgerekte vorm van deze ruimte benadrukt de ruimtelijkheid van het woonhuis, met lange zichtlijnen naar buiten. De woonkeuken heeft een luxe uitstraling met de verschillende verlichtingsarmaturen, het glazen vloerdeel in de vloer met zicht naar de onderliggende kelder en het imposante marmeren kookeiland. Dit kookeiland, gesitueerd in het midden van de ruimte, is voorzien van een ingebouwde tv en voorraadcompartiment, beide werkend via een liftconstructie. Aan beide zijden van het kookeiland zijn functionele wanden geplaatst met ruimte voor de kookzone en ruimte voor een koffiepantry, wijnklimaatkast en een kast voor likeuren. De afwerking in de vorm van de zwarte eikenhouten kasten met koperkleurige afwerkingen vormen een ware eyecatcher.

“CHIQUE ONTWAKEN” •
DROOM VERDIEPINGEN

Op de bovenste twee verdiepingen zijn onder andere de slaapvertrekken, badkamers en wasruimte gesitueerd. Op de eerste verdieping bevindt zich onder andere de master bedroom met zijn hotel-chique sfeer. Via de met licht eikenhout beklede walk-in-closet betreedt men de riante slaapruimte of de badkamer. In de slaapruimte wordt een heus hotelgevoel opgewekt, naar wens van de bewoners. Met het bed centraal in de ruimte, wordt deze sfeer opgewekt. De achterwand van het bed, deels bekleed met leer, vormt aan de andere zijde een kaptafel bekleed met marmer. Vanuit het bed hebben de bewoners een adembenemend uitzicht over de diepe tuin en het aangrenzende water. Aan de andere zijde van de walk-in-closet bevindt zich de ruime badkamer, in dezelfde donkere sferen als de woonkeuken en living. Hier vullen de marmeren wastafels, de keramische vloer en de donkere accenten elkaar perfect aan voor het creëren van de luxe sferen.

Op de bovenste verdieping bevinden zich nog een aantal ruime slaapkamers met een grote badkamer. Verrassend op deze verdieping is de met hout vormgegeven trap naar het dak van de woonvilla. Via een schuifend, glazen dakelement kan men het dak betreden om plaats te nemen in de jacuzzi met uitzicht over de gehele omgeving. Vanaf hier kijkt men over de waterrijke omgeving rondom de gehele villa.

DEEL DIT PROJECT
Share on pinterest
Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email